Direct contact? Bel: 088 - 099 44 00

HomeRSign SupportTemplates en Rules

Templates en Rules

Voordat je een template of rule kan gebruiken moet deze eerst door jou of een collega gemaakt worden. 
Nadat je aangemeld bent bij RSign kies je voor de optie Templates. Vervolgens kies je voor het maken van een berichttemplate of een template voor een nieuw RSign formulier. 

Template

Een template is een RSign opdracht (envelop met inhoud) die geschikt gemaakt is voor hergebruik. Bij het maken van een template worden geen ondertekenaars opgegeven, maar 'rollen". Bij het gebruik van een template worden deze rollen vervangen door personen (naam & e-mailadres).

Template met statische link

Een template met statische link is te gebruiken via deze link. Hiervoor wordt aan het template een unieke URL toegekend. Deze link kun je vervolgens opnemen in een e-mail of vermelden op een interne website. 

Rule

Een Rule is een RSign template zonder basis document. Bij het gebruiken van een rule geef je het te gebruiken document op. De velden uit de rule worden dan automatisch toegevoegd. 

Maak een template of rule (Template of rule)

Nadat je aangemeld bent bij RSign kies je voor de optie Templates en vervolgens voor Template of Rule maken. Het vervolg van de procedure is gelijk aan het maken van een nieuwe RSign opdracht (envelop). Je kiest nu geen ontvangers, maar koppelt rollen aan het template. Bij gebruik van het template (of rule) worden de rollen gekoppeld aan een specifieke ondertekenaar.

Berichttemplate

Met berichttemplates kun je één of meer standaardteksten voorbereiden. Het beschikbaar hebben van standaard teksten helpt RSign gebruikers bij het uitsturen van RSign verzoeken met een vaste begeleidende tekst.