Direct contact? Bel: 088 - 099 44 00

HomeOplossingenBeveiligd mailen

Beveiligd mailen

"Een e-mailbericht is vergelijkbaar met een ansichtkaart", ken je die uitspraak? Wat je niet op een ansichtkaart zet moet je dus ook niet in een onbeschermde e-mail schrijven. Het versleutelen van een e-mail is een adequate oplossing, maar er moet wel een goede balans zijn tussen veiligheid en gemak. 

RMail encryptie is eenvoudig te gebruiken voor de verzender en vriendelijk voor de ontvanger, aangezien RMail de e-mailberichten altijd rechtstreeks in de inbox van de ontvanger aflevert, zonder registratie- of download-vereisten voor de ontvanger.

Ook RMail encryptie maakt gebruik van RPost’s aangetekende e-mail technologie™ waardoor het mogelijk is om achteraf te bewijzen dat encryptie is toegepast en jij je aan de privacy wetgeving hebt gehouden. RMail encryptie zorgt ervoor dat alle veilige berichten die worden verzonden voldoende privacy hebben en het is mogelijk RMail encryptie te gebruiken met een gedwongen beveiligingsniveau. 

Organisaties kunnen kiezen voor welke TLS versie (TLS 1.0, 1.1, 1.2, 1.3) door de ontvangende partij ondersteunt moet worden. Indien niet aan het minimum kan worden voldaan beveiligt RMail jouw berichten automatische met een alternatieve transmissiemethode. De alternatieve methode is ook eenvoudig; geen ontvanger logt in of haalt koppelingen op; RMail levert rechtstreeks af in de inbox van de ontvanger en beheert automatisch de wachtwoorden. Geen opslag door derden; alle transacties worden verwerkt binnen beveiligde Europese datacenters, zonder noodzaak voor opslag op lange termijn.

De RMail Recommends™ functie (beschikbaar in de RMail Outlook Add-in) maakt het eenvoudig om van regels gebruik te maken om bepaalde inhoud te versleutelen (op basis van de inhoud van het bericht of de ontvanger), waarbij gebruikers automatisch worden getraind in wanneer ze wat moeten versleutelen. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid e-mails versleuteld versturen door een symbool toe te voegen aan het onderwerp van de e-mail vanaf hun mobiele apparaat (bij gebruik van de RMail Secure Gateway).

Waarom RMail Encryptie?

  • RMail zorgt ervoor dat alle veilige berichten die worden verzonden voldoende privacy hebben; RMail stuurt e-mail met gedwongen beveiliging.
  • RMail heeft een automatische optie voor ontvangers om veilig te antwoorden en zelfs te antwoorden met extra grote bestanden bijgevoegd. 
  • RMail varieert dynamisch met encryptiemethoden op basis van het belang van het bericht.
  • Ontvangers van RMail zijn zich ervan bewust dat het bericht veilig is verzonden en de afzender krijgt voor elk bericht een controleerbaar nalevingsrecord terug in de vorm van het Registered Receipt.
  • RMail automatiseert de organisatieregels om de naleving voor gebruikers en admins te vereenvoudigen.