Direct contact? Bel: 088 - 099 44 00

HomeOplossingenAangetekend mailen

AANGETEKENDE E-MAIL MET RECHTSGELDIG AFLEVERBEWIJS

De diensten gebaseerd op RPost’s aangetekende e-mail technologie™ bewijzen eenvoudig en onomstotelijk “wie, wat, wanneer heeft gezegd!”, zonder actie van de ontvanger. Geen linkjes of inloggen, maar direct in zijn of haar inbox.

De klant beweert dat hij een belangrijke e-mail die je hem stuurde, nooit heeft ontvangen. Of hij citeert uit jouw mail zaken die je niet geschreven hebt. Herken je dat? Of hoor je dat wel eens van collega’s of medewerkers? Hoe kun je bewijzen dat de mail is bezorgd en aantonen wat de inhoud was?

De aangetekende e-mail technologie van RPost is onderdeel van RMail, werkt vanuit elke mailomgeving en genereert voor elke verstuurde e-mail een Ontvangstbevestiging. Met dit document kun je het exacte aflevertijdstip en de exacte, ongewijzigde oorspronkelijke inhoud van jouw belangrijke digitale communicatie bewijzen. Ook in de rechtbank.

Alle RMail diensten (aangetekend mailen, veilig mailen, digitale handtekening) gebruiken de Registered E-mail™-technologie voor het volgen en rechtsgeldig bewijzen van (tijdstip van) aflevering en inhoud van e-mails. Dit beschermt de afzender van de e-mail als er later een geschil ontstaat over de vraag wat ze stuurden, of het werd ontvangen en wanneer dan. Dit alles zonder opslag door derden (wij bewaren geen berichten). De ontvangers van geregistreerde e-mails hebben geen speciale software nodig, en hoeven geen speciale actie te ondernemen om de ontvangen e-mail te openen. De berichten worden gewoon direct in hun inbox afgeleverd. De gepatenteerde Registered E-mail™-technologie noemen wij bij RPost Nederland aangetekende e-mail en is onderdeel van onze all-in one oplossing RMail.

De RMail Outlook app bevat sinds 2021 de Recommends™ functie en dit maakt het eenvoudig om regels te gebruiken om berichten aangetekend te versturen (op basis van de inhoud van het bericht of de ontvanger), waarbij gebruikers automatisch en "just in time" worden getraind in wanneer ze wat aangetekend moeten versturen.

Waarom de RMail® Geregistreerde Email™ Service?

  • Registered Email™ gecertificeerde e-delivery services volgt de levering en het openen van berichten, ongeacht de instellingen van de ontvanger of het systeem, en biedt een audit trail voor forensisch onderzoek dat de inhoud kan verifiëren en een uniforme tijdstempel kan geven.
  • Voor andere aangetekende e-maildiensten moet de ontvanger op links klikken, om de aangetekende e-mail op te halen. RMail Registered e-mail is heel effectief omdat RMail altijd rechtstreeks in de inbox van de ontvanger aflevert, zonder registratie- of downloadvereisten voor de ontvanger.
  • Het bewijs van aflevering en de geleverde inhoud vervalt nooit omdat dit onderdeel is van de ontvangstbevestiging die RMail stuurt naar de verzender. Dit maakt de ontvangstbevestiging tot een kant en klaar record voor het geval dat een (juridische) uitdaging zich jaren later alsnog voordoet.
  • De leesbevestiging van Microsoft Outlook en soortgelijke eenvoudige leesbevestigingen werken daarentegen alleen als de ontvanger Outlook heeft en de juiste instellingen heeft ingeschakeld. Zelfs als hij een leesbevestiging terugstuurt, vertelt dit (a) niets over de inhoud van het bericht, en (b) de verzendtijden zijn gebaseerd op de computer van de afzender en zijn niet uniform, en (c) het formaat is een eenvoudige tekst, zodat het kan worden gewijzigd en niet authentiek is.