Direct contact? Bel: 088 - 099 44 00

HomePatenten

Patenten

RPost’s aangetekende e-mailtechnologie is eind jaren 1990 gepatenteerd. Sindsdien is het de wereldwijde standaard voor rechtsgeldig bewijs van ontvangst, ongewijzigde inhoud, en het tijdstip van verzending en ontvangst van elektronische berichten.

Aan onze aangetekende e-mailtechnologie zijn ruim 50 patenten toegewezen. Deze gelden in de 22 belangrijkste landen/markten in Amerika, Europa en Azië. RPost services heeft inmiddels meer dan 25 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen en is beschikbaar in meer dan 10 talen, waaronder Nederlands.

De Registered E-mail™ patenten betreffen technologieën die afzonderlijk of in combinatie gebruikt worden om elektronische berichten te volgen, goedkeuren, digitaal ondertekenen, versleutelen, scannen, routeren, en de context duidelijk te maken. Een van de patenten betreft bijvoorbeeld het leveren van bewijs voor succesvolle verzending, inclusief het tijdstip van aflevering en de precieze inhoud. Andere patenten betreffen technologieën om het resultaat van verzonden elektronische berichten te traceren en om te bepalen of een bericht geopend is.

Sinds het jaar 2000 worden verschillende producten aangeboden gebaseerd op de gepatenteerde RPost-technologie. Deze diensten worden al sinds 2003 gebruikt door het United States Government Accountability Office. Ook internationale advocatenkantoren zoals Greenberg Traurig LLP en de United Nations gebruiken onze technologie al jaren. Vandaag de dag gebruiken bedrijven van wereldklasse in een groot aantal sectoren de Registered E-mail ™-technologie. Dit doen ze om de kosten te verlagen en tijd te besparen, en om de risico’s te verminderen van digitale communicatie tussen partijen in nagenoeg ieder land ter wereld. Ook in Nederland wordt door verschillende organisaties, van klein tot groot, gebruik gemaakt van RPost diensten.

In grote lijnen dienen diensten op basis van de Registered E-mail™-technologie voor het volgen en rechtsgeldig bewijzen van (tijdstip van) aflevering en inhoud van e-mails. Dit beschermt de afzender van de e-mail als er later een geschil ontstaat over de vraag wat ze stuurden, of het werd ontvangen en wanneer dan. Dit alles zonder opslag door derden. De ontvangers van geregistreerde e-mails hebben geen speciale software nodig, en hoeven geen speciale actie te ondernemen om hun e-mail te openen. De berichten worden gewoon in hun inbox afgeleverd. De gepatenteerde Registered E-mail™-technologie noemen wij bij RPost Nederland aangetekende e-mail.

Een overzicht van de patenten verleend aan RPost vindt u hier.