Direct contact? Bel: 088 - 099 44 00

HomeRMail SupportWat is RMail

Wat is RMail

Ondanks de terugkerende voorspellingen over het verdwijnen van e-mail is het toch nog steeds het belangrijkste (zakelijke) communicatiemedium. De eerste e-mail werd verzonden 1971 en het onderliggende SMTP protocol is nooit bedoeld geweest voor de huidige wijze van gebruik. 

Een van de problemen met internet e-mail is dat de huidige systemen geen inzicht geven in de status van een verzonden e-mailbericht. Voor het verkrijgen van duidelijkheid over het simpele feit dat een bericht is aangekomen is de medewerking van de geadresseerde(n) nodig. Deze leemte wordt opgevuld door RMail. Wordt een e-mailbericht verzonden via RMail, dan kan aangetoond worden dat dit specifieke bericht is afgeleverd bij de geadresseerde(n). De door RMail verzonden Ontvangstbevestiging is de basis voor het verkrijgen van een gewaarmerkte verklaring met daarin de inhoud van het bericht, de datum en tijd van verzending en aflevering. Verder is RMail vaak in staat om ook aan te geven dat het betreffende bericht geopend is.

Om RMail te gebruiken heb je geen aanvullende software nodig. Voor de belangrijkste e-mail systemen zijn add-ins beschikbaar om het gebruik van RMail te vereenvoudigen. Bij Apps vindt je een overzicht van alle beschikbare add-ins.

De RMail is:

  • Aangetekende e-mail
  • Beveiligde e-mail
  • Digitale ondertekening
  • Grote bestanden mailen vanuit Outlook 

Kijk bij de instructie voor uw e-mailprogramma hoe je de verschillende RMail functies kiest.