Direct contact? Bel: 088 - 099 44 00

HomeRMail SupportVerzend- en ontvangstbevestiging

Verzend- en ontvangstbevestiging

Korte tijd na het versturen van een aangetekende of beveiligde e-mail ontvang je een verzendbevestiging van RMail. Hiermee bevestigt RMail dat het jouw bericht heeft ontvangen en in behandeling genomen heeft. Dit is nog geen bewijs van aflevering die krijg je later.

Hiernaast zie je een voorbeeld van zo’n verzendbevestiging. Heb je vragen over een aangetekende e‑mail dan zal RPost support vragen naar gegevens welke op deze verzendbevestiging vermeld staan.

Na enige tijd ontvang je een ontvangstbevestiging, het afleverbewijs van RMail. Dit bewijs is de basis voor het verkrijgen van een juridisch acceptabel document waarin RMail verklaart dat de betreffende mail is ontvangen door de geadresseerde(n). In deze verklaring staan ook de datum/tijd van verzending en ontvangst en inhoud van het betreffende bericht.
Hier is een voorbeeld van een deel van een Ontvangstbevestiging.

 Bewaar de ontvangstbevestiging goed. Dit is de enige basis voor het verkrijgen van een geverifieerde ontvangstbevestiging welke je nodig hebt bij een dispuut over het bericht of de inhoud daarvan.

De ontvangstbevestiging wordt per e-mail verzonden wanneer het kleiner is dan 10MB. Wanneer het ontvangstbewijs groter is dan 10MB, wordt RMail's LargeMail service gebruikt voor het versturen van de ontvangstbevestiging.
 Vergeet niet om in dat geval de ontvangstbevestiging te downloaden.

In deze ontvangstbevestiging zie je de status van de levering [van jouw bericht]. 

De mogelijk statussen zijn:

Status tekst NL Betekenis
Afgeleverd en geopend Jouw bericht is afgeleverd aan en geopend door de ontvanger.
Afgeleverd aan mailbox Jouw bericht is afgeleverd bij de geadresseerde.
Afgeleverd aan mail server Jouw bericht is afgeleverd bij de e-mailserver van de geadresseerde.
Doorgegeven aan Mail Server Jouw bericht is afgeleverd bij de e-mailomgeving van de geadresseerde.
Aflevering niet gelukt Het afleveren van uw bericht is niet gelukt. Kijk bij details voor meer informatie of raadpleeg de sessie log in de XML bijlage.

Lees Ontvangstbevestiging in detail of bekijk onderstaande video voor een beschrijving van de onderdelen in een ontvangstbevestiging (Registered Receipt).

Gewaarmerkte ontvangstbevestiging Ontvangstbevestiging in detail