Direct contact? Bel: 088 - 099 44 00

HomeOplossingenIntegraties

RMail/ RSign Integraties

Denk je weleens: het zou handig zijn als ik vanuit deze applicatie gebruik zou kunnen maken van de mogelijkheden van RMail ? Weet dan dat dit in veel gevallen relatief eenvoudig te realiseren is!

Er zijn verschillende manieren om een RMail integratie te realiseren:

RMail integratie door het gebruik van bestaande Add-ins en extensies (Apps).

Deze Apps zijn voor verschillende applicaties beschikbaar. Dat geldt voor Outlook, Chrome (Gmail), Zimbra, Salesforce en Cleandocs. Na installatie heb je eenvoudig toegang tot de functionaliteit van RMail en/of RSign.
De beschikbare add-ins en extensies kun je vinden op de Apps pagina.

RMail integratie met applicaties die over een mail functie beschikken.

Maak je gebruik van een applicatie waar je vanuit kunt mailen, dan kun je eenvoudig gebruik maken van de zogenaamde adres-extensie. Dit betekent dat je aan het mailadres van de ontvanger .rpost.biz toevoegt om toegang te krijgen tot de RMail functionaliteit. Voor het sturen van een aangetekende e-mail is de toevoeging van .rpost.biz aan het adres al voldoende. Om een ondertekenverzoek te versturen laat je daarnaast het onderwerp beginnen met (RPX).

Een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden van adres extensie vind je hier.

RMail en/of RSign integratie door middel van API’s

Het gebruik van API’s (Application Programming Interface) biedt applicatie ontwikkelaars de mogelijkheid om relatief eenvoudig een koppeling tussen applicaties te realiseren. Zowel RMail als RSign beschikken over een uitgebreid assortiment aan API calls, zodat vrijwel elke integratie mogelijk is. RPost Nederland ondersteunt je graag bij het gebruik ervan.

Integratie in de praktijk

Door gebruik te maken van één of meer van de hierboven genoemde mogelijkheden kun je snel en betaalbaar processen digitaliseren. Met een goede integratie zijn veel voordelen te behalen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van integratie:

Microsoft Outlook

Door gebruik te maken van de RMail App voor Outlook krijg je vanuit Outlook eenvoudig toegang tot RMail.

Via de "Aangetekend verzenden" knop krijg je eenvoudig toegang tot alle RMail functies zoals:

  • Aangetekende e-mail
  • e-mail versleuteling
  • digitale ondertekening
  • uitwisseling van grote bestanden
  • CEO-fraude detectie
  • Aanbevelingen op basis van inhoud en adressering van het bericht
  • Automatische PDF conversie
  • ……. en nog veel meer

Visma .NET

Afbeelding met schermafbeeldingAutomatisch gegenereerde beschrijvingVisma.net HRM & Payroll beschikt over een RMail integratie voor het digitaal laten ondertekenen van documenten gegenereerd in en door Visma .NET.

Klik hier voor meer informatie over deze integratie.

Salesforce

In de applicatie Tess, een op Salesforce gebaseerde CRM applicatie, is zowel RMail als RSign geïntegreerd.
Vanuit Tess kun je e-mails versturen via RMail waarbij het resultaat (zoals status, datum en tijd van aflevering) zichtbaar is in Tess. Documenten en formulieren kun je vanuit Tess aanbieden om digitaal te laten invullen en ondertekenen via RSign. Het document of formulier wordt na ondertekening bij de juiste relatie opgeslagen in Tess.