Direct contact? Bel: 088 - 099 44 00

HomeOplossingenIntegraties

RMail/ RSign Integraties

Denk je weleens: het zou handig zijn als ik vanuit deze applicatie gebruik zou kunnen maken van de mogelijkheden van RMail ? Weet dan dat dit in veel gevallen relatief eenvoudig te realiseren is!

Er zijn verschillende manieren om een RMail integratie te realiseren:

RMail integratie door het gebruik van bestaande Add-ins en extensies (Apps).

Deze Apps zijn voor verschillende applicaties beschikbaar. Dat geldt voor Outlook, Chrome (Gmail), Zimbra, Salesforce en Cleandocs. Na installatie heb je eenvoudig toegang tot de functionaliteit van RMail en/of RSign.
De beschikbare add-ins en extensies kun je vinden op de Apps pagina.

RMail integratie met applicaties die over een mail functie beschikken.

Maak je gebruik van een applicatie waar je vanuit kunt mailen, dan kun je eenvoudig gebruik maken van de zogenaamde adres-extensie. Dit betekent dat je aan het mailadres van de ontvanger .rpost.biz toevoegt om toegang te krijgen tot de RMail functionaliteit. Voor het sturen van een aangetekende e-mail is de toevoeging van .rpost.biz aan het adres al voldoende. Om een ondertekenverzoek te versturen laat je daarnaast het onderwerp beginnen met (RPX).

Een uitgebreide beschrijving van de mogelijkheden van adres extensie vind je hier.

RMail en/of RSign integratie door middel van API’s

Het gebruik van API’s (Application Programming Interface) biedt applicatie ontwikkelaars de mogelijkheid om relatief eenvoudig een koppeling tussen applicaties te realiseren. Zowel RMail als RSign beschikken over een uitgebreid assortiment aan API calls, zodat vrijwel elke integratie mogelijk is. RPost Nederland ondersteunt je graag bij het gebruik ervan.

Integratie in de praktijk

Door gebruik te maken van één of meer van de hierboven genoemde mogelijkheden kun je snel en betaalbaar processen digitaliseren. Met een goede integratie zijn veel voordelen te behalen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van integratie:

Microsoft Outlook

Door gebruik te maken van de RMail App voor Outlook krijg je vanuit Outlook eenvoudig toegang tot RMail.

Via de "Aangetekend verzenden" knop krijg je eenvoudig toegang tot alle RMail functies zoals:

  • Aangetekende e-mail
  • e-mail versleuteling
  • digitale ondertekening
  • uitwisseling van grote bestanden
  • CEO-fraude detectie
  • Aanbevelingen op basis van inhoud en adressering van het bericht
  • Automatische PDF conversie
  • ……. en nog veel meer

Visma.net HRM & Payroll en digitaal ondertekenen

Afbeelding met schermafbeeldingAutomatisch gegenereerde beschrijvingVisma.net HRM & Payroll beschikt over een RMail integratie voor het digitaal laten ondertekenen van documenten gegenereerd in en door Visma.net HRM & Payroll. Klik hier voor meer informatie over deze integratie.

Visma.net HRM & Payroll met RSign formulieren

RSign biedt diverse mogelijkheden voor het naadloos opnemen van RSign formulieren in uw bedrijfsprocessen. Een fraai voorbeeld hiervan is de geheel vernieuwde “InDienst” procedure van Visma.net HRM & Payroll. Klik hier voor meer informatie hoe processen efficiënter worden met RSign.

Salesforce

Toepassingen gebaseerd op Salesforce kunnen gebruik maken van de koppeling met RMail als RSign voor het aangetekend of beveiligd versturen van e-mail, het digitaal laten ondertekenen van contracten en offertes en het digitaal laten invullen en ondertekenen van RSign formulieren.

Tess

Tess is een door Acuity op het Salesforce platform ontwikkeld flexibele betaalbare relatiebeheer oplossing. Met de naadloze integratie van RMail is het mogelijk om vanuit Tess een aangetekende en/of een beveiligde e-mail te versturen. Ook mailt u offertes, contracten en overeenkomsten direct vanuit Tess om het digitaal te laten ondertekenen. Uiteraard vindt u de resultaten eenvoudig terug in Tess.

Klik hier voor meer informatie over Tess en RMail .